Telefoonnummer: +31 (0) 13 532 10 15 - Email info@dilato.org

Mindful Doceren.

Toepassen in je werk ...

De leerling van tegenwoordig – een multimediale multitasker – heeft behoefte aan meer rust en balans. Na de training Mindful doceren kun je mindfulness toepassen in je werk, werk je rustiger en met meer energie.

Mindful doceren biedt voor jezelf als docent praktische en concrete werkvormen die leerlingen, collega’s en uiteindelijk zelfs ouders beter in balans kunnen brengen. Door mindful (bewust en in het moment) aan het werk te zijn kun je stresspatronen doorbreken, meer veerkracht ontwikkelen en balans vinden tussen betrokkenheid bij de omgeving en je eigen grenzen en behoeften. Hierdoor ontstaat meer rust in de klas en de kans op een groter lesrendement groeit aanzienlijk. We laten aan de hand van wetenschappelijk onderzoek zien hoe en waarom mindfulness zo goed werkt.

Mindful doceren is bedoeld voor docenten in het onderwijs die mindfulness willen toepassen tijdens hun lessen.


– Meer rust in de klas
– Gerichte aandacht van jezelf en leerlingen
– Grotere concentratie en motivatie van leerlingen
– Grotere creativiteit van jezelf als docent en van je klas
– Meer energie overhouden na het lesgeven
– Je mindful kunnen voorbereiden op lessen en vergaderingen
– Meer plezier in het lesgeven met meer zelfvertrouwen
– Betere samenwerking met collega’s, ouders en leerlingen

De training is opgebouwd uit afzonderlijke sessies. Je kan kiezen uit Regular (6 groepssessies) of Light (3 groepssessies). In een later stadium kun je kiezen voor een opfrismoment in de vorm van de training Refresh (1 groepssessie).

De training wordt In Company gegeven of op onze locatie in Tilburg. De groep bestaat uit 6 à 10 deelnemers. Een groepssessie bestaat uit 3,5 uur. Een coachingssessie duurt gemiddeld 1 uur.

Dilato geeft regelmatig workshops tijdens studiedagen. Via die weg kun je ontdekken of Mindful doceren wat voor jou is. Een andere manier om kennis te maken met Dilato is het organiseren van een kennismakingsworkshop op je werk. De workshop duurt normaal een dagdeel, maar indien wenselijk passen we de tijdsduur aan.

Ben jij geïnteresseerd in aanvullende informatie?

Neem dan contact met ons op en geef ons de gelegenheid om het door middel van telefoon of email nader toe te lichten.

Vergelijkbare Projecten

Footer logo

Download

Contact

Dilato Nederland
Lovense Kanaaldijk 47
5013 BJ Tilburg
T: +31 (0)13 532 1015

Dilato Belgie
Parklaan 57
2970 Schilde
Tel:+32 (0) 471 720 791
Terug naar boven